"Ogólnie jak mnie coś wzruszy" czyli nie samą pracą kurator żyje. Forum ogólne. Zaproponuj film, książkę, gatunek muzyki, podziel się swoimi zainteresowaniami, spostrzeżeniami ...
,,Ida" -madry, nieprzegadany film, rewelacyjne zdjecia i bardzo dobrze zagrany zarowno przez pierwszy jak i drugi plan aktorski. Oczykiwania mialem duze i sie nie zawiodlem.
Nasze życie publiczne i społeczne będzie przecież takie jakim go uczynimy. Nikt nie zrobi tego za nas, ale i nikt nie powinien tego robić bez nas. (...) Tylko oportuniści i ludzie leniwi sądzą, że jest inaczej, wizjonerzy i liderzy z prawdziwego zdarzenia stawiają sobie zadania i z uporem godnym słusznej sprawy dążą do ich zrealizowania. prof. Zbigniew Lasocik ______________
A dziś na TVP KULTURA Labirynt Fauna Koniecznie. Kanał dla którego w ogole wlaczam telewizor. Wczoraj Melancholia Triera, przedwczoraj też dobre kino. Pierwyj sort.
Ale ze moje czy slawnych polskich krytykow? Dzisiaj ,, zaliczylem" Papusze -zdecydowanie polecam! A na ,Plynacych wiezowcach" troche sie wynudzilem, moglby byc krotszy.
No jakżeby Twoje!? Aleś kurcze przyspieszył... W mojej metropolii Płynące wieżowce grali tak krótko i o takich porach, że zanim się wybrałam-już nie grają:-( Papuszy jeszcze chyba w ogole nie grali. Ale dogonię Cię, dogonię
Lucindo droga w mojej metropolii żaden z tych filmów jeszcze nie był wyświetlany i pewnie niektóre nie będą. Cóż trzeba było zrobić mały wypad do innej wielkiej miejscowości, ale w której chociaż co roku jest przegląd polskich filmów fabularnych - w tym roku 17 filmów było za 40 zł, wiec okazja znakomita. Ale nie bój się tylu nie obejrzałem wiec spokojnie mnie dogonisz
lucinda pisze:Aż się boję najnowszego filmu Smarzowskiego: Pod mocnym aniołem. Książkę Pilcha czytałam ładnych parę lat temu i myślę, że zesmarzowszczona będzie psychiczną masakrą. Osobiście nie lubię Smarzowskiego. Ale oczywiście obejrzę
A ja lubię filmy Smarzowskiego i zamierzam się wybrać. Książkę też czytałem, kilka lat temu na studiach w akademiku- wtedy temat był bardziej aktualny
Ale ja też się wybiorę:-) Uważam, że Smarzowski robi bardzo dobre filmy, ale nie lubię filozofii, przesłania, które w nich sprzedaje: że świat, ludzie są bardzej źli, niż dobrzy; że są bardziej paskudni, niż piękni; że dobro jest słabe, głupie i przegrywa, a zło jest silne, jest wartością i zwycięża.