ksb pisze:A ja, żeby nie mieć dość, liczę na cud! Pomaga.
To raczej trzeba będzie poczekać do 2020 - tak na setna rocznicę poprzedniego

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
ksb pisze:A ja, żeby nie mieć dość, liczę na cud! Pomaga.
Sasquatch pisze:Znalezione dzisiaj na stronie RCL
Zestawienie uwag zgłoszonych w ramach konsultacji społecznych do projektu rozporządzenia Ministra Sprawiedliwości
http://legislacja.rcl.gov.pl/docs//517/ ... C5%84+2012
Wszelkie uwagi i pomysły mogą się przydać.ksb pisze:A może zamiast to czytać i denerwować się, trzeba pomyśleć, jak to rozbić?
Ja naprawdę nie wyobrażam sobie... To zmuszanie człowieka do pracy ponad siły i możliwości. Może trzeba jakiś sprzeciw do emesa w oparciu o rzeczywiste wyliczenia zespołów na swoim obciążeniu? A potem pozwy do sądu pracy?
Też tak to widzę. Brak jakiejkolwiek praktycznej i rzetelnej próby symulacji, oszacowania proporcji, korelacji zastosowanych środków do efektów i konsekwencji. A do tego teoria "wali po głowie" praktykę, lekceważy ją i w perspektywie niweczy.andrzej007 pisze:uwaga nr 1 - niezasadna, my wiemy najlepiej
uwaga nr 2 - niezasadna, my wiemy lepiej, jesteśmy świetni.
uwaga nr 3 - niezasadna, jesteśmy zaj........
uwaga nr4 - niezasadna, wiemy lepiej,
uwaga nr 5- niezasadna, co wy k.... wiecie o kurateli
uwaga nr 6 - spadajcie, my wiemy najlepiej co jest dla kurateli dobre.
uwaga nr 7 - jesteśmy super.
uwaga nr 19 ups. faktycznie trzeba kuratorom bardziej dokręcić śruby.
uwaga nr 20 - oj tam, oj tam
uwaga nr X niezasadna, my wiemy lepiej. Jak zawsze.
uwaga nr XX niezasadna. Co wy pie...........nieroby.
uwaga nr XXX niezasadna oczywiście.
uwaga nr XXXXX niezasadna. Nic nie rozumiecie, nic nie wiecie...
Deck pisze:
Apeluję do wszystkich kuratorów zawodowych-użytkowników forum (w tym "cichoczytających"): napiszcie kilka słów komentarza do powyższych uwag MS wobec uwag zgłoszonych do treści projektu Rozporządzenia MS (abstrahując od wpływu komentarza na ostateczny kształt Rozporządzenia MS, tu już nie mam raczej złudzeń). W tej sprawie trzeba zabrać głos.
Inana pisze:Ja się nie przejmuję, czekam na ten koniec świata co to go jarosj zapowiedział na okolice 20 grudnia. Zwisa mi to i powiewa. Jak nie będzie końca świata to będę wypełniać karty czynności: data, określenie czynności, skazany obecny, trzeźwy, przeprowadzono rozmowę.
A raz na pół roku sprawozdanie z dozoru na ministerialnym druczku: bez zmian, bez zmian, bez zmian, bez zmian. Chcieli - to niech mają. A że Sąd nic z tej mojej dokumentacji się nie dowie??? A CO MNIE TO OBCHODZI???????
Wróć do Kuratorzy dla dorosłych
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 75 gości