Problemy z grzywna

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Problemy z grzywna

Postautor: damiansc » 29 mar 2009, 21:27

Kolega dostał wyrok nie pamietam dokladnie jaki w zawieszeniu i dosyc spora grzywne za koszty sadowe. nie zaplacił jej w terminie pozniej zwrocił sie z prosba o splate w ratach sad zgodził sie ale mial jakies nastepne posiedzenie i dostał dodatkowo jeszcze 800 zł teraz ma juz spłacone grzywny ale kurator poweidział mu ze musi jeszcze zapłacić za komrnika który upomniał się o swoje za nie teminowe spłaty. nie ma on pieniedzy i niestety tego nie zapłacił wczoraj dowiedział się ze dostanie wezwanie do wiezienia za to ze tego nie zapłacił. Czy został mu odwieszony wyrok za to ze nie zapłacił kosztów komornika czy może się jeszcze jakoś od tego odwoływać lub czy jest szansa jeszcze cokolwiek zrobic niestety nie moze liczyc na sowjego kuratora i nie ma sie kogo poradzi kurator tylko do niego zadzownił i powiedział pewnego wieczoru ze jak nastpnego dnia przyjedzie to chce widziec to zapłacone i nie interesuje go ze nie ma pieniedzy. przepraszam za błedy i mam nadzieje ze w miare jasno to opisałem

Temat przenoszę do pionu karnego. Bartłomiej
damiansc

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kgb14 » 29 mar 2009, 22:28

Grzywny nie dostaje się za koszta sądowe - to bez sensu .
Wydaje mi się , że kolega nie mówi całej prawdy .
Ponadto czemu to on sam nie napisze tutaj tylko wyręcza się Panem ?
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Postautor: BartK » 30 mar 2009, 15:39

Tak jak napisał kgb14, coś tutaj się nie zgadza. Musisz dokładnie opisać stan faktyczny, a wtedy pomożemy w tej sprawie.
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi