Listy kuratorow

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Listy kuratorow

Postautor: prokuratorek » 26 wrz 2006, 20:15

Mam takie pytanko: czy gdzies w sieci mozna znalezc listy (imie i nazwisko) kuratorow, wraz z wykazem miast i dzielnic, ktore im podlegaja?? Albo jakies listy, z ktorych wynikaloby jaki kurator - z imienia i nazwiska - zajmuje sie danym obszarem albo ma np. siedzibe w danym sądzie??
Awatar użytkownika
prokuratorek

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Zet » 26 wrz 2006, 20:24

Nie ma takich list.
Kuratorzy społeczni wpisani są na listę w każdym sądzie.
Informacje o kuratorach zawodowych dostaniesz u kierownika zespołu( jaki kurator pracuje na danym terenie)
Zet
Awatar użytkownika
Zet
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 5 razy

Postautor: Easy » 26 wrz 2006, 21:54

Prokuratorku! Zgrozą powiało! Nie wiem jak inni kuratorzy, ale po pracy cenię sobie prywatność i możliwość wypoczynku w gronie rodzinnym. Czy byłoby to możliwe, po opublikowaniu naszych nazwisk i terenów działania ? Nie wszyscy moi sąsiedzi wiedzą czym się zajmuję i nie muszą , i niech tak zostanie. W przeciwnym razie każdy kurator będzie funkcjonował na zasadzie pogotowia ratunkowego - 24 h/dobę.
Easy

Postautor: prokuratorek » 26 wrz 2006, 22:01

Jawne i dostepne w sieci listy prokuratorow i sedziow to normalnosc, wiec myslalam ze z kuratorami jest podobnie, ale coz... :(
Awatar użytkownika
prokuratorek

Postautor: kesey » 27 wrz 2006, 2:04

Witam :!:
Jeśli powstałaby strona internetowa mojego rodzimego zespołu kuratorskiego, to nie miałbym nic przeciwko takiej liście, z wyszczególnieniem dni dyżurów i zastrzeżeniem, że wówczas należy się kontaktować z kuratorem.
Moi znajomi wiedzą, że jestem kuratorem ... też są kuratorami :D Na inne kontakty, poza biurowymi niespecjalnie starcza mi czasu, natomiast rodzina póki co nie daje mi powodów do podejmowania oddziaływań resocjalizacyjnych :D
Pozdrawiam.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP

Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: mofo » 27 wrz 2006, 12:23

Prokuratorku, jesliś łaskaw to podaj, prosze, link do strony w sieci, gdzie, jak piszesz, dostepna jest lista prokuratorów i sedziów. Bo ja takowej (imiennej) listy nijak nie moge znaleźć:( Więc, jesliś łaskaw, zanim cokolwiek napiszesz, to sprawdz to przedtem!
mofo

Postautor: prokuratorek » 27 wrz 2006, 16:24

Dla przykladu, prosze bardzo: http://bip.ms.gov.pl/index.php?idkat=1760
Awatar użytkownika
prokuratorek

Postautor: mofo » 28 wrz 2006, 15:24

No no, to sie apelacja gdanska wybiła przed szereg. Inne apelacje podają jedynie godziny urzedowania i dane teleadresowe. I to uwazam za własciwą praktyke.
mofo

Postautor: prokuratorek » 28 wrz 2006, 15:42

A ja nie. Uwazam, ze powinno byc wiadome, kto i gdzie urzeduje. Przeciez ujawnienie imienia i nazwiska osoby, ktora dla przykladu orzeka w danym wydziale nie wiaze sie z zadnymi negatywnym konsekwencjami dla tej osoby.
Awatar użytkownika
prokuratorek

Postautor: kropka » 28 wrz 2006, 21:02

Z drugiej strony jak zainteresowany będzie chciał się dowiedzieć, "kto i kiedy " urzęduje, zawsze może wdepnąć do sądu i poczytać na drzwiach. U mnie na każdych wisi kompletna lista kuratorów z imienia i nazwiska wraz z dniami dyżurów.
Inaczej jest np. z sędziami, na drzwiach pokojów których nie ma ich nazwisk-jest tylko "pokój sędziego".
Pozdrawiam :o
Awatar użytkownika
kropka
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 635 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy

Postautor: prokuratorek » 28 wrz 2006, 22:06

U mnie w sądzie na żadnych drzwiach nic nie wisi :( Jedynie u Prezesa ;)
Awatar użytkownika
prokuratorek

Postautor: radekk_s » 16 paź 2008, 21:53

mam pytanie sa jeszcze listy pokuratorow i sedziow bo ja nigdzie niemoge znalesc:/ a min.sprawiedliwosci nie odpisuje mi na maila:/
radekk_s

Postautor: eipiem » 17 paź 2008, 15:09

Zajrzuj na strony BIP lub własne strony danej placówki.Zwykle sa tam informacje dotyczace przew.wydziałow i prezesów.
eipiem
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 3 razy

Postautor: radekk_s » 17 paź 2008, 17:34

tak na stronach prokuraory to wiem ze sa ale niema wszystkich wypisanych co tam pracuja:/
radekk_s

priligy 30 mg film coated tablets

Postautor: ruccugs » 28 sie 2024, 6:05

<a href=https://enhanceyourlife.mom/>order priligy online usa</a> Many vets and veterinary dermatologists prescribe Apoquel along with other treatments to manage allergies in dogs
ruccugs

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...