rozmowa kwalifikacyjna w okręgu gliwckim

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

rozmowa kwalifikacyjna w okręgu gliwckim

Postautor: olamonola » 22 lip 2006, 20:48

Witam. Mam prośbę czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na aplikację kuratorską w Gliwicach? Zostałam zaproszona na takową i zastanawiam się jak ona będzie wyglądała. Za wszelkie informacje z góry dziękuję.
olamonola

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: klaudi » 23 lip 2006, 15:01

ja tez zostałam zaproszona i mam podobne odczucia.... sama nie wiem czego sie spodziewać... :shock:
klaudi
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Postautor: tata1 » 23 lip 2006, 17:42

przygotujcie sie na rozmowy w ustawy,rozporządzeń,ogólnej wiedzy społecznej,
tata1

Postautor: olamonola » 26 lip 2006, 10:00

tata1 masz jakieś konkretniejsze dane, czy to tylko Twoja intuicja? Z ustawy i wiedzy ogólnej pisałyśmy test w czerwcu, więc co dopytywanko jak w "IB" :roll: Chyba zwariuję :shock:
olamonola

Postautor: tata1 » 26 lip 2006, 10:55

żadna intuicja,tak było w Katowicach w tym roku....uczcie się!!!!
tata1

Postautor: kraliusz » 26 lip 2006, 11:55

a masz coś konkretnego na myśli pisząc "wiedza ogólna", bo ciężko powiedzieć, żeby na teście pisemnym wiedza ta mieściła się w pojęciu "ogólna"
Awatar użytkownika
kraliusz
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 30 razy

Postautor: klaudi » 26 lip 2006, 12:07

W Katowicach moze i tak było, ale z tego co wiem tam były tylko i wyłącznie rozmowy kwalifikacyjne w przeciwnieństwie do Gliwic, tu pisano najpierw test wiedzy. Byc może stąd te wątpliwości co nas jeszcze może czekać i na co się nastawiać...
klaudi
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: Ola7 » 31 lip 2006, 19:37

Ja mam takie pytanie, jaka jest w ogóle droga rzeby zostac kuratore, ja planuje najpierw zaniesc swoje referencje do prezesa sadu okregowego, czy dobrze robie?i co dalej?ta rozmaowa kwalifikacyjna czy egzamin, czytam te ustawy, wasze forum i coraz bardziej wariuje. Prosze o odpowiedz. Staram sie o zostanie kuratorem w Czestochowie.
Ola7

Postautor: tomek » 31 lip 2006, 21:53

Szanowna Olu7 przepraszam, że tak publicznie Cię poprawiam (choć jeśli chcesz być kuratorem, to do krytyki też trzeba się przyzwyczaić) ale żeby pisze się przez ż i to początek drogi do bycia kuratorem. A tak w ogóle, dobrze zaczęłaś zanosząc dokumenty do Sadu Okręgowego. Nie wariuj czytając nasze forum a wyciągaj wnioski i odpowiadaj sobie na pyatnie czy faktycznie chcesz to robić w życiu. Bo na razie widzę, że zjadają Cię nerwy na samą myśl o rozmowie kwalifikacyjnej. Spokojnie przemyśl temat i dopiero zacznij czytać ustawy, kodeksy itp. Co do szczegółów to mam nadzieję, iż Koleżanki i Koledzy z Częstochowy napiszą Ci, jak to się u nich odbywa. Powodzenia
tomek
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

nie byŁo źle!!!

Postautor: anusia » 03 sie 2006, 17:43

Witam wszytskich!
Dzis miałam drugi etap na aplikacje kuratorską w okręgu gliwickim -stres był duży, przygotowania też, jedank teraz wiem że były niepotrzebne, gdyż była to rozmowa- z komsisją, która zadawała pytania, rozmowa na temat obecnie wyonywanej pracy, status rodziny, perspektywy przyszłosci itd...Wszytskim życzę powodzenia! Jedno wiem, jest 17 etatów obecnie! a kandydaów ok 60.
Wyszłam pozytywnie nastawiona! :)
anusia

Gliwice

Postautor: klaudi » 08 sie 2006, 13:34

Witam ponownie...
ja miałam mieszane odczucia jeśli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną, niby nie pytano o nic nadzwyczajnego...jednak wyszłam podłamana czy aby moje odpowiedzi były dla komisji wystarczająco satysfakcjonujące...niby etatów sporo ale chętnych także...pozdrawiam wszystkich...mam nadzieję, że pochwalicie się wynikami na forum...podobno wszytko ma byc wiadomo jeszcze w tym tygodniu...
klaudi
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kraliusz » 09 sie 2006, 8:49

to ja się chętnie pochwalę, zadzwoniła dzisiaj miła pani z sekretariatu kuratora i mi pogratulowała....
Awatar użytkownika
kraliusz
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: MARYLKA » 09 sie 2006, 12:45

Mam pytanie do kraliusza; ile punktów zdobyłeś w postępowaniu rekrutacyjnym? Pytam z ciekawości bo mnie się nie udało... :( Pierwszy raz startowałam na aplikację, wiem już jak to wygląda i trzeba to doświadczenie wykorzystać w przyszłości! :) Pozdrawiam wszystkich, którym się nie udało i gratuluję tym, którym sie udało!
MARYLKA
MARYLKA

Postautor: klaudi » 09 sie 2006, 15:58

...więc wygląda na to, że i mnie się udało....
pozdrawiam wszytkich z którymi przyjdzie mi się spotkać jutro o 13.00 oraz tych którym się nie powiodło - głowa do góry i próbujcie w przyszłym roku..Powodzenia :!:
klaudi
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: kraliusz » 09 sie 2006, 16:49

---------- 16:48 09.08.2006 ----------

:) tak tak o 13....

---------- 16:49 ----------

MARYLKA pisze:Mam pytanie do kraliusza; ile punktów zdobyłeś w postępowaniu rekrutacyjnym? Pytam z ciekawości bo mnie się nie udało... :( Pierwszy raz startowałam na aplikację, wiem już jak to wygląda i trzeba to doświadczenie wykorzystać w przyszłości! :) Pozdrawiam wszystkich, którym się nie udało i gratuluję tym, którym sie udało!

Witaj Marylka, na pewno kiedyś się uda,
hm z punktami to dokładnie nie wiem, ale pani powiedziała że siedemdziesiąt coś, ale nie wiem na ile możliwych
Awatar użytkownika
kraliusz
k.zawodowy
k.zawodowy

Następna

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...