Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
Czy ktoś z Was robil ostatnio takie badania? jak one faktycznie wyglądają? Czy one sa faktycznie konieczne, nie da się tego jakoś obejść, nie można wziąć zaświadczenia od lekarza rodzinnego?
constantine pisze:£adnie się ultimo rozpisałaś na temat podstaw prawnych do przeprowadzania t.t. procedury. Sam kilka lat temu te badania przechodziłem i wg mnie mierzą one tyle co coroczny przegląd w samochodzie - płacisz 100 czy 200PLN za to, że pan ze stacji kontroli pojazdów łaskawie potwierdzi, że światła działają i hamulec ręczny trzyma.
Przechodzisz te badania, a za kilka lat wchodzisz do kina i strzelasz do kilkunastu osób...
Podejrzewam, że gro się ze mną nie zgodzi, ale wg mnie to kolejny pic na wodę, nic więcej! Kolejna dodatkowa procedura polegająca na naciąganiu kandydatów na kuratorów społecznych, żeby ich zniechęcić do pełnienia funkcji. Te badania nic nie mierzą! Generują jedynie koszty osób zapalonych do tego zawodu.
jarosj pisze:Z całym szacunkiem dla pani Gromek i jej komentarza, ultimo, to żądanie od kandydata na ks płatnego badania lekarskiego jest oczywistym bezprawiem, bo przepis który cytujesz odnosi się do kz i żaden komentarz tego nie zmieni. Inna sprawa, że sądy i kuratela obecnie w wielu przypadkach na takim bezprawiu stoi i jak sobie jakiś prezes, czy KO coś tam wymyśli, to tak musi być.
ultima pisze:kandydatów wybieracie sami spośród osób spełniających kryteria ustawowe w zakresie odpowiedniego wykształcenia, doświadczenia zawodowego itp?
lucinda pisze:U nas sie tego nie wymaga, badania ks przechodzą u lekarza medycyny pracy-bezpłatnie, gdzie sa kierowani przez sąd.
Drzewiej różnie to bywało , ale od jakichs paru lat ks wybieramy sami.
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości