aplikacja a znajomości

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

aplikacja a znajomości

Postautor: mimi » 02 cze 2008, 15:32

proszę sprostujcie mnie albo potwierdźcie czy w dostaniu na aplikację kuratorska maja ogromny wpływ tzw :plecy:?????tzn znajomości?
mimi

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: raskolnikow » 02 cze 2008, 17:19

a kto Ci tak powiedział?
raskolnikow

Postautor: mimi » 02 cze 2008, 17:24

obiło mi się o uszy.. w jakimś forum, ale nie pamietam jakim bo przejrzałam ich całe mnóstwo..
a więc jak jest z tym egzaminem i znajomościami??
mimi

Postautor: emka_1 » 02 cze 2008, 18:38

Oczywiście, że tak. Ostatanio NIKT bez znajomości i układów nie dostaje sie na aplikacje. Smutny to fakt, ale fakt. Okręgowi nie nadążaja odbierac telefonów od "very important persons" i wchodza w układy. Obserwuję to bagno od dawna i szczęka opada mi do poziomu kolan. Nepotyzm, prywata i niezdrowe układy. Ot, cała Polska.
emka_1

Postautor: mimi » 02 cze 2008, 19:25

no tak.... czyli potwierdziło się to co smutne, ale niestety prawdziwe.....
dziękiję za szczerą wypowiedź
Ja "pleców" niestety nie mam będę opierać się na tym co mam w głowie i szczęściu...

zastanawiam się tylko po co są te testy i ta cała selekcja skoro i tak wiadomo kto się dostanie.....
mimi

Postautor: szirawa » 02 cze 2008, 21:12

Zaryzykuję sprostowanie, subiektywne bo nie poparte zweryfikowaną wiedzą - jedynie wiarą w uczciwość Temidy i w uczciwość ludzką. Może to mało ale w pracy kuratora wystraczy ......
pozdrawiam i życzę Tobie i sobie powodzenia ;))
szirawa

Postautor: mimi » 02 cze 2008, 21:59

lepiej nie...dziękuję ...
mimi

Postautor: raskolnikow » 02 cze 2008, 22:40

emka_1 pisze:Oczywiście, że tak. Ostatanio NIKT bez znajomości i układów nie dostaje sie na aplikacje. Smutny to fakt, ale fakt. Okręgowi nie nadążaja odbierac telefonów od "very important persons" i wchodza w układy. Obserwuję to bagno od dawna i szczęka opada mi do poziomu kolan. Nepotyzm, prywata i niezdrowe układy. Ot, cała Polska.

A ty jak się dostałaś?
raskolnikow

Postautor: kgb14 » 02 cze 2008, 22:44

Nie wiem jak jest gdzie indziej , natomiast uważam , że można dostać się bez ,,pleców'' :evil: :evil:
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Postautor: Nabi » 02 cze 2008, 23:18

---------- 22:14 02.06.2008 ----------

Można dostać się bez pleców, ale w większości przypadków jest to taka rzadkość, że można przyjąć, iż nieskończenie dąży do zera.
Nie warto sobie robić zbyt wielkich nadziei nie mając "wejść" - unika się w ten sposób traumatycznego rozczarowania, a w razie szczęśliwego trafu satysfakcja jest dużo większa.

---------- 22:18 ----------

raskolnikow - zacząłem robić to co robię nie mając pleców, ale nie jestem ani ślepy, ani głuchy i widzę otoczenie wyraźnie, a poza tym nie spotkałem "w naturze" oko w oko swojego odpowiednika w kwesti sposobu dostania się.
Wszyscy, których znam osobiście weszli "dzięki..."
Nabi

Postautor: mimi » 02 cze 2008, 23:32

---------- 22:32 02.06.2008 ----------

te wypowiedzi mnie dołują........

---------- 22:32 ----------

ale coż Polska........../?
mimi

Postautor: raskolnikow » 03 cze 2008, 8:55

Acha czyli tylko jedna osoba jets kuratorem bez tzw" pleców " wg Nabi. No to gratulacje dla kqp14. Tak na marginesie w ten sposób możesz rzucić cień na całe środowisko.
raskolnikow

Postautor: mimi » 03 cze 2008, 10:01

hmmm no nieźle
a czy w ogóle przystepowaliście do testów na początku ?żeby dostać się na aplikację??
mimi

Postautor: gaga » 03 cze 2008, 11:29

potwierdzam że można sie dostac bez pleców, bez najmniejszej nawet znajomosći, można chco nie ukrywam że byłem tym bardzo mile zaskoczony.....
gaga

Postautor: Nabi » 03 cze 2008, 13:12

raskolnikow pisze: Tak na marginesie w ten sposób możesz rzucić cień na całe środowisko.

Nie! To takie środowisko rzuca na mnie (i mnie podobnych) cień, który bardzo utrudnia mi pracę, psuje wizerunek (przez ludzi z zewnątrz jestem utożsamiany z tymi, z którymi nie chciałbym być) i bardzo mi się to nie podoba, dlatego artykułuję te kwestie w naziei, że w końcu znajdzie się wśród nas większość, która zacznie czyścić tego rodzaju sprawy w trosce właśnie o etykę, wizerunek i warunki naszej pracy.
Nabi

Następna

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...