kilka pytań o aplikację

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

kilka pytań o aplikację

Postautor: agnieszka l » 22 maja 2008, 21:41

witam mam kika pytań odnośnie aplikacji, jestem studentką I - roku mgr z pedagogiki wiem, że majac wyższe wykształcenie z tego kierunku moge się starac o aplikację, i mam właśnie taki zamir, ale jak..? sama piszę wniosek czy sa jakies wzory? z czego ja muszę być przygotowana? jeżeli prezes nie ogłosi żadnego konkursu na aplikacje kuratorską to czy mimo wszystko mogę złożyć wniosek? proszę o odpowiedż, pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
agnieszka l

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kgb14 » 22 maja 2008, 22:12

agnieszka l zanim ukończysz studia to przypuszczam , może się jeszcze sporo zmienić. :-)

Warto sobie teraz zawracać głowę takimi szczegółami ?
Ucz się , dowiaduj czym kurator sie zajmuje , staraj o praktyki w sądzie , czytaj to forum :-)

Na temat aplikacji i podobnych pytań do Twojego jest dużo , troszkę wysiłku w przebrnięcie tematów w dziale w którym zamieściłaś post .

Wniosek piszesz sama , skłądasz kiedy chcesz do SO . Najlepiej jednak , jeśli będzie akurat ogłoszony nabór . Oczywiscie są też miejsca ,,rotacyjne'' czyli ktoś np. odchodzi na emeryturę . Ale takich podan pewnie leży spora sterta ;-)
Ogłoszony nabór być musi ( jak są nowe etaty ) .

Pozdrawiam.
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...