staż lub praca w sądzie

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

staż lub praca w sĄdzie

Postautor: Ewelina21 » 03 gru 2007, 12:05

Witam ma pytanie czy studiujac zaocznie bedac na 2 roku resocjalizacje moge odbyc staz w sądzie lub pracować w tym kierunku??Byłabym wdizeczna za odpowiedz

Proszę o umieszczanie tematów w odpowiednich działach.
Bartłomiej
Ewelina21

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: BartK » 03 gru 2007, 19:45

Możesz odbyć u kuratorów sądowych praktyki studenckie, a także zostać powołana do pełnienia funkcji sądowego kuratora społecznego (oczywiście po spełnieniu wszystkich przesłanek).
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: Ewelina21 » 04 gru 2007, 13:43

Dzieki bardzo:*. Juz ostatnie moje pytanie gdzie trzeba sie zglosic zeby zostac powolanym do pelnienia funkcji kuratora społecznego.
Ewelina21

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: BartK » 04 gru 2007, 16:01

Do zespołu kurarskiej służby sądowej danego sądu rejonowego. Możesz zgłosić się do kierownika zespołu albo popytać bezpośrednio kuratorów zawodowych czy nie mają zapotrzebowania na kuratorów społecznych.
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...