Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: Ewelina22 » 02 mar 2008, 16:25
Witam wszystkich kuratorów

!!!
Jestem studentką pedagogiki resocjalizacyjnej i mam zamiar pisać prace licencjacką poświęcona pracy kuratorów...nie mam jeszcze bliżej sprecyzowanego tematu ale interesują mnie głównie problemy(trudności) z jakimi spotykają się w swojej pracy kuratorzy zawodowi dla dorosłych jak również kuratorzy do spraw rodzinnych.Mam ogromną prośbe do wszystkich o wskazówki dotyczcące literatury z jakiej mogłabym skorzystać.Mam jeszcze pytanko... czy znajdę konkretną literaturę związaną z osobistymi doświdczeniami kuratora i i z trudnościami z jakimi spotyka się na swojej drodze?Może ktoś zechce się podzielić własnymi doświadczeniami? <byłabym bardzo wdzięczna>Jeśli tak to proszę o kontakt, mój e-mail:
ewela220@interia.eu
Z góry przepraszam jeśli w złym miejscu umieściłam wiadomość.POZDRAWIAM!
?yj tak żeby już bardziej nie można!!!
-
Ewelina22
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: kgb14 » 02 mar 2008, 16:36
,,Zarys metodyki pracy kuratora sądowego'' po redakcją Tadeusza Jedynaka i Krzysztofa Stasiaka wyd. Lexis Nexis
Obecnie najlepsza pozycja i najnowsza .
W ksiażce znajdziesz też podpowiedzi na temat innej literatury.
w ksiegarni koszt ok. 130zł. w bibliotece mogą jeszcze nie mieć .
Spróbuj porozmawiać o tej ksiażce w sądzie u kuratorów -może pożyczą ( jak mają ) ale na pewno na bardzo krótko
Pozdrawiam .
,,Oponiarz''
,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''

-

kgb14
- k.zawodowy

-
- Podziękował : 119 razy
- Otrzymał podziękowań: 135 razy
-
autor: kesey » 02 mar 2008, 19:49
Zapraszam na stronę główną Stowarzyszenia- zakładka literatura. Jest tam również bibliografia do pobrania, oraz informacje na temat wydanych niedawno pozycji, odnoszących się do pracy kuratorów.
Jasne, że w złym- powinno być w dziale "Chcę zostać kuratorem, jestem studentem", do którego wątek przenoszę.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
-

kesey
- VIP

-
- Podziękował : 51 razy
- Otrzymał podziękowań: 197 razy
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...