Posba o pomoc

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Posba o pomoc

Postautor: Adrian » 14 lis 2005, 17:07

Witam wszystkich serdecznie..
Jestem studentem piątego roku wydziału prawa i niestet wielkimi krokami zbiża sie termin obrony mojej pracy mgr.
Dzis już wiem jaki bede mial temat mojej pracy:

"Kurator jako organ prawa karnego wykonawczego wobec osób z warunkowym zawieszeniem wykonania kary pozbawienia wolności"

i tu moja prośba do wszyskich ludzi dobrego serca, oczywiscie w miare możliwości kto mógłby mi pomoc w zgromadzeniu jak najwiecej odpowiednich materiałów na w/w temat.

mój e-mail to : adrian_tomczak@wp.pl

Z gory wszystkim najmocniej dziekuje.
Adrian

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: BartK » 14 lis 2005, 18:35

Szybko poznałeś temat swojej pracy :D Nie wiem czy zauważyłeś, ale wiadomośc wysłałes 2 razy i nie w tym dziale, ponieważ jest to chyba prośba skierowana do kuratorów dla dorosłych, a nie rodzinnych.
Na moje oko (ukończyłem prawo), to za dużo materiałów nie znajdziesz do tej pracy, ale powinno wystarczyć.
W pracy mam różne pozycje i jak będę pamiętał, to spisze i podam na maila.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: BartK » 14 lis 2005, 22:36

Widzę, że admin przeniósł już wiadomość do innego działu i usunął duplikat - good work :)
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Postautor: Adam » 14 lis 2005, 23:48

Jestem obecnie na aplikacji. Jeśli masz jakieś pytania to pytaj śmiało a odpowiem jeśli będę znał odpowiedź :)
Adam
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: BartK » 16 lis 2005, 19:48

Podam kilka przydatnych pozycji:
- Julian ¦piewak "Kurator sądowy w postępowaniu karnym wykonawczym" Wydawnictwo Prawnicze Wa-wa 1999
- Kodeks Karny Wykonawczy komentarz Hołda, Postulski - Gdańsk 2005
- Krystyna Gromek "Kuratorzy sądowi - komentarz do ustawy z dn. 27 lipca 2001 r." Wydawnictwo Prawnicze Wa-wa 2002 r.
- Nowa Kodyfikacja Karna Kodeks Karny Wykonawczy Krótkie Komenatrze zeszyt 10 - Departament Kadr i Szkolenia Wa-wa 1998 (gorąco polecam)
- Andzrej Marek Komentarz do kodeksu karnego. Część ogólna, Warszawa 1999.
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...