Część ustna konkursu na aplikację w Toruniu

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Część ustna konkursu na aplikację w Toruniu

Postautor: curator123 » 04 cze 2007, 21:48

Czy są na forum osoby zainteresowane tym tematem - według moich informacji powinno ich być kilkadziesiąt.
Możemy pozgadywać co wymyślą w Toruniu na ustnym po takim fajnym teście.
curator123

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: elfaf » 05 cze 2007, 23:28

juz teraz mnie nic nie zdziwi... miało nas być 24 a jest 38. nie wypada zmieniac reguł konkursu podczas jego trwania...to nie fair....

dla siebie samej czuje sie wygrana. zakwalifikowałam sie w pierwszej dziesiątce kandydatów i cokolwiek dalej sie wydarzy, jestem spokojna o poczucie własnej wartości.

ps a ty curatorze123 też startowałes czy tylko sie przyglądasz z boku?
,,Nec me pudet fateri nescire, quod nesciam" Cyceron
elfaf
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

ChwaŁa Bogu tylko się przyglĄdam !!!

Postautor: curator123 » 06 cze 2007, 21:14

Nie gratulowałem Tobie wcześniej więc robię to teraz
J E S T E ¦ ¦ W I E T N A !!! :) :) :)
zdradzę, że już po przeczytaniu Twojej informacji po teście wiedziałem, że niepotrzebnie się zamartwiasz
Przy okazji GRATULUJÊ WSZYSTKIM, którzy przeszli do następnego etapu
egzaminu na aplikację kuratorską w Toruniu - jeżeli przeszliście pozytywnie ten test to już chyba nic Was nie złamie ................,
a tak przy okazji dla relaksu powinniście odwiedzić stronę Ministerstwa Sprawiedliwości i przejrzeć projekty aktów prawnych, w których wymienieni są kuratorzy, ale pewnie niepotrzebnie o tym piszę bo już dawno to zrobiliście jeżeli nawet nie przyda się to Wam na egzaminie to napewno poszerzy Wasze horyzonty. Jeżeli ktoś ma jeszcze inny interesujący pomysł na egzamin ustny to niech go zgłosi
curator123

Postautor: kanka » 12 cze 2007, 11:27

Ja juz podobnie jak Elfaf jestem po ustnym. Teraz pozostaje tylko czekać na wyniki. Ustne nie były łatwiejsze od pisemnych, pytania różne i szczegółowe, i opisowe. Niektórzy wychodzili mówiąc że nie odpowiedzieli na żadne pytanie (?). Drugi dzień ustnych dopiero jutro, więc życzę powodzenia w jutrzejszych zmaganiach.
kanka

Postautor: alinkaka » 12 cze 2007, 20:05

Witam.
Należę do grona tych, którzy pocili się przed komisją (dosłownie i w przenośni) w poniedziałek. Wiem, że wypadłam nienajlepiej, ale jestem szczęśliwa, że już po. Szkoda, że nie podano nam ilości zdobytych punktów. Pozdrawiam
alinkaka
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: elfaf » 12 cze 2007, 23:02

Bo to nie ,,Taniec z gwiazdami";) zresztą jakie tam z nas gwiazdy...;) ale spokojnie, jestem przekonana, że Komisja wie, co robi:)
elfaf
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: gala » 12 wrz 2007, 15:16

Czemu niekt nie może napisać jakie były pytania, czy to jakaś tajemnica?! Ja jeszcze nie zdawałam ale mam zamiar, powiedzcie mi z czego sie uczyliście jaki zakres wiedzy?Czy ktoś was poinformował co macie sie uczyć, nie wierze ze podano tytuły książek i opanowaliście wszystkie i wszystkie kodeksy, jakis zakres tego musi być! Proszę o szczera odpowiedź! Dzieki!
gala

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...