---------- 21:24 26.09.2007 ----------
Hej!
Ja jestem w podobnej sytuacji
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
tylko,że jestem w trakcie odbywania praktyki u kuratora a dokładniej w Zespole Kuratorskiej Służby Sądowej
Moja uczelnia także wymaga dziennika praktyk, który należy napisać w postaci krótkiej "książeczki". Dostaliśmy tylko ogólne wytyczne tego co ma się w nim znajdować, a forma zależy od wyobraźni i pomysłu.
Na początku powinien się znaleźć harmonogram praktyk np. ja mam miesiąc praktyki więc rozpisuje czynności na każdy dzień. Następnie każdy dzień powinien być rozpisany tzn. co robiłaś, czego się dowiedziałaś (np. według planu w pierwszym dniu - zapoznałaś się z kuratorami, -poznałaś regulamin oraz zasady funkcjonowania Zespołu Kuratorskiej Służby Sądowej, -poznałaś kodeks etyki pracy kuratora (....) i tak po krótce każdy dzień. £atwiej to zrobić mając plan, wtedy wiesz co każdego dnia widziałaś, co robiłaś i opisujesz to. Np. będąc u kuratora ja nie mogę przepr. wywiadów (chyba,że Ty mogłaś?) ja tylko sie przysłuchuję więc w danym dniu opisuję po krótce zdobyte inf., innego dnia byłam na rozprawach więc opisuję czego dotyczyły itp.
Myślę,że na początek wystarczy bo nie wiem czy w ogóle jesteś zainteresowana.
Pozdrawiam
Basia
---------- 21:27 ----------
To jeszcze ja
Na jakim kierunku studiujesz? Prawo czy resocjalizację? Bo ja resocjalizację
Pozdrawiam