Witam Wszystkich, którzy czytają moją wypowiedź.
Mam bardzo wielką prośbę, abyście mogli wyrazić swoje zdania na kilka tematów. Mianowicie za rok w maju zdaję maturę i jestem niepewna, gdyż nie wiem jakie studia wybrać, aby rozpocząć prace, jako kurator. Chce studiować resocjalizacje, lecz wiele osób mówi, że jest ona ''oklepana'' jak sądzicie - warto?
Starałam się, przeczytać niektóre tagi dotyczące moich refleksji, lecz nie znalazłam satysfakcjonujących mnie informacji. Jeśli coś przeoczyłam- bardzo mocno przepraszam. Sądzę, że tagi z 2006 roku są nieaktualne i niekiedy sprzeczne z rzeczywistością.
Czy mógłby mi ktoś przedstawić całą procedurę, krok po kroku gdzie, jaką dokumentację muszę przestawić po maturze? W jakie miejsce muszę się udać? Po przeczytaniu kilku wypowiedzi doszłam do wniosku, że na początku jest rozmowa kwalifikacyjna, tudzież ''wstępne testy''
( zależy od okręgu ) .
Na początku byłabym kuratorem społecznym ? Czy muszę na niego, również przejść testy kwalifikacyjne? Później zdaje się na aplikacje - kuratora sądowego/ zawodowego??
Bardzo proszę o wyrozumiałość, a także odpowiedzi.
Przepraszam, że się tak rozpisałam, lecz krócej nie potrafię przestawić problemu...
Dziękuje za poświęcenie czasu,a także odpowiedzi.Pozdrawiam serdecznie. Marta.
P.S. Drogi Adminie, jeśli istniał, już podobny dział to przepraszam jestem tutaj od dzisiaj - wybacz