rozmowa kwalifikacyjna w okręgu gliwckim

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Postautor: MARYLKA » 09 sie 2006, 17:29

Dzięki kraliusz za odpowiedż, życzę powodzenia. Nawet nie macie pojęcia jak zazdroszczę Tym, którzy mają jutro spotkanie o 13 :cry:

Właściwie mam stałą pracę, ale nie moge powiedzieć żeby to była praca moich marzeń. Szkoda , że muszę czekać aż cały rok aby ponownie spróbować!!!!
MARYLKA
MARYLKA

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: paszkowski1 » 10 sie 2006, 8:36

Witam Państwa. Mam ogromną prośbę do tych Państwa którzy zdawali na aplikację kuratorską w Gliwicach aby podzielili się treścią pytań jakie były na teście. Ja zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną z testem w Częstochowie w dniu 17 sierpnia. Wszystko wskazuje na to iż rekrutacja będzie wyglądała podobnie jak w Gliwicach- ogólna wiedza społeczna i prawnicza. Mimo dobrego, jak sądzę, przygotowania chciałbym dla spokoju ducha poznac treś testu z Gliwic. Proszę o wyczerpującą, w miarę możliwości, wypowiedź i z góry dziękuję. Mój adres e-mail: paszkowski1@o2.pl
paszkowski1

Postautor: olamonola » 10 sie 2006, 13:56

gratulują wszystkim aplikantom :lol: mnie się nie udało :cry: tak przy okazji ile w końcu było tych etatów i jak to wygląda proporcjonalnie jeśli chodzi o płeć. Ja po rozmowie wiedziałam, że się nie dostanę. Paniom nie spodobało się, że mam małe dziecko.
olamonola

Postautor: kraliusz » 10 sie 2006, 20:07

---------- 15:34 10.08.2006 ----------

olamonola pisze:tak przy okazji ile w końcu było tych etatów i jak to wygląda proporcjonalnie jeśli chodzi o płeć.

Witaj,
etatów było 17, jak policzyłam było 14 kobiet i 3 mężczyzn ;)

---------- 20:07 ----------

...i żeby uciąć już pytania o pytania w gliwickim to podaję, że test pisemny składał się z pytań otwartych oraz pytań wyboru.
Z pytań, które sobie przypominam były:
1. Trybunał w Hadze rozstrzyga spory: (i tu do wyboru)
2. Kto stwierdza ważność wyborów Prezydenta RP?
3. Kto powołuje sędziów sądów powszechnych?
4. Co to jest Zgromadzenie Narodowe?
5. Kiedy RP podpisała Konwencję o Prawach Dziecka?
6. Data uchwalenia ustawy o kuratorach sądowych.
7. Czas pracy kuratora w świetle ustawy
8. kto nadzoruje pracę kuratorów
9. ile trzeba mieć lat, żeby zostać senatorem
10.Inicjatorem Unii Europejskiej był/a .....
11.ile lat trwa kadencja Parlamentu Europejskiego
12.jakie zadania wykonuje kurator sądowy
13.jaki jest cel aplikacji
14.ile trwa aplikacja
15.nieletni - jaki wiek jeżeli "chodzi o czyny karalne" w myśl upn
16.dlaczego chcesz zostać kuratorem
17.podaj 5 przykładów sytuacji traumatycznej
18.siedzibą Parlamentu Europejskiego jest...
19.organy Samorządu Kuratorskiego

no to tyle co mi się przypomniało i co miałam zanotowane po egzaminie.
życzę wszystkim zdającym powodzenia
Ostatnio zmieniony 29 mar 2007, 17:26 przez kraliusz, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
kraliusz
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 30 razy

Postautor: MARYLKA » 10 sie 2006, 21:39

---------- 21:27 10.08.2006 ----------

olamonola pisze:gratulują wszystkim aplikantom :lol: mnie się nie udało :cry: tak przy okazji ile w końcu było tych etatów i jak to wygląda proporcjonalnie jeśli chodzi o płeć. Ja po rozmowie wiedziałam, że się nie dostanę. Paniom nie spodobało się, że mam małe dziecko.

...ja też mam małe dziecko...
Myślę jednak, że ta instytucja , w której starałam się o przyjęcie na aplikację nie dyskryminuje kobiet z małymi dziećmi ???!!!
Pozdrawiam Cię olamonola, i chyba spotkamy się w przyszłym roku na teście?

---------- 21:39 ----------

Tak całkiem serio, to wydaje mi się, że komisja brała wszystko pod uwagę: jakie studia-dzienne czy zaoczne, jaka uczelnia, jak dawno ukończone studia, jakie doświadczenie, aktualnie wykonywana praca... no i stan rodziny niewątpliwie też.

Ja ukończyłam 4 lata temu resocjalizację, nie mam doświadczenia - oprócz praktyk w ppp,sp i zakładzie karnym,od 7 lat jestem sekretarką w prywatnej firmie, więc komisja stwierdziłą,że pewno lichy ze mnie kandydat. :(
MARYLKA

Postautor: olamonola » 13 sie 2006, 12:25

NO W£A¦NIE tylko jak wyszło że mam małe dziecko to były już tylko pytania o to jak sobie wyobrażam pogodzenie tego wszystkiego i że chcę sobie poprawić bo teraz pracuję w systemie zmianowym. Nie wiem czy w przyszłym roku będę się ubiegać bo w końcu czekam na aplikację a wcześniej staż już 6 rok. Chyba pora dać sobie spokój
olamonola

dapoxetine 60mg in pakistan

Postautor: ruccugs » 28 sie 2024, 7:41

<a href=https://enhanceyourlife.mom/>priligy for sale</a> Code of the ethical approval was No
ruccugs

Poprzednia

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...