procedura aplikacja

Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

procedura aplikacja

Postautor: artpudelko » 04 gru 2005, 19:01

Mam pytanie jak wygląda procedura przy dostawaniu się na aplikacje?
artpudelko

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: BartK » 04 gru 2005, 21:22

Z tego co mi wiadomo, to procedura nie jest jednakowa w całym kraju ... w Szczecinie jest rozmowa kwalifikacyjna, natomiast w Koszalinie wprowadzili chyba egzaminy wstępne. Napisz o jaki okręg Ci chodzi, to może ktoś coś będzie wiedział :)
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: artpudelko » 04 gru 2005, 21:53

Interesuje mnie Poznań to znaczy tam jest sąd okęgowy a interesuje mnie praca w gnieźnie
artpudelko

Postautor: artpudelko » 04 gru 2005, 21:53

Interesuje mnie Poznań to znaczy tam jest sąd okęgowy a interesuje mnie praca w gnieźnie
artpudelko

Postautor: BartK » 04 gru 2005, 22:41

Nie wiem czy jest ktoś na forum z Poznania, ale najlepiej będzie jak udasz się osobiście do Biura Kuratora Okręgowego w Poznaniu i tam się wszystkiego dowiesz.
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Postautor: MAX » 07 gru 2005, 1:04

W Poznaniu jest egzamin. Tak powinno być w każdym okręgu na marginesie..
MAX

Postautor: BartK » 08 gru 2005, 12:47

MAX pisze:W Poznaniu jest egzamin. Tak powinno być w każdym okręgu na marginesie..

Mam inne zdanie, otóż sucha wiedza, którą wykaże się kandydat na egzaminie, nie wystarcza. Osobę trzeba bliżej poznać poprzez bezpośrednią rozmowę. Zresztą najlepszym rozwiązaniem wydaje się być wariant łączony: egzamin oraz rozmowa :) ale biorąc pod uwagę liczbę chętnych, to nie wiem czy w moim okręgu taki pomysł by przeszedł.
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Postautor: gaga » 17 gru 2005, 22:11

w poznaniu jest zarówni egzamin pisemny 50 putań z niewiadomą liczbą poprawnych odpowiedzi poprawna odp = 1 pkt i jedno otwarte opiswe za max 5 pkt, część pisemna eliminuje wstepnie niktórych kandydatów nastepnie część ustana - głównie rozmowa dlaczego po co z jakiej pzryczyny itp. ogólnie pikuś :) pzryjemności w startowaniu
gaga

Postautor: artpudelko » 25 gru 2005, 12:40

Waszym zdanie żeby dostać się na aplikacje jakie pozycje książkowe, ustawy itp. należy przyswoić a może podacie przykładowe pytania zamknięte i czego dotyczyły pytania opisowe w Poznaniu
artpudelko

Postautor: ewka » 03 sty 2006, 15:34

Normalnie w życiu bym nie przypuszczała, że będę postawiona w takiej sytuacji. I wcale mi sie już smiac odechciało. Jestem zawodowym już hoho czasu. I proszę sobie wyobrazić, że przyszło mi się starac o przyjęcie do pracy w innym okręgu. Nie ma mowy o przeniesieniu, natomiast jakąs chwilkę tkwiłam w przekonaniu, że jako zawodowy, z mianowaniem, będę ot tak, po prostu przyjęta, skoro się zwolniło miejsce.
A tu nie.
Będę zdawała egzamin! Jak zdam, to dostapię zaszczytu uczestniczenia w rozmowie kwalifikacyjnej! Może dostąpię.
Jak dla mnie, paranoja....

Więc hm, gaga, masz może zestaw tych pytań? Startuję w innym okręgu, ale rany, jak pragnę zdrowia, chociaż żebym jakis ogólny obraz miała??
ewka

Postautor: Zet » 04 sty 2006, 1:06

ewka
Oczom własnym nie wierzę.To jakiś żart?
Popytam jutro naszych aplikantów ,jak to wyglądało.Ale zerknę tu jeszcze rano przd wyjściem do pracy z nadzieją ,że z uwagi na porę dość póżną coś mi się przywidziało.
Zet
Awatar użytkownika
Zet
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 5 razy

Postautor: Zet » 04 sty 2006, 19:53

ewka- pytania banalne, z naszej ustawy,więc chyba nie ma się po co denerwować.Tyle tylko, że jakoś nie mogę sobie Ciebie wyobrazić w gronie kandydatów na aplikantów.
Pozdrawiam.
Dziękuję za przesłane materiały.
Zet
Awatar użytkownika
Zet
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 5 razy

Postautor: ewka » 05 sty 2006, 8:14

Oj nie żart:)

Dzieki Zet.
ewka

Postautor: BartK » 05 sty 2006, 23:08

tylko Ewuniu na egzaminie nie wspominaj, iż uchylanie się skazanego od dozoru, to porażka kuratora :)
Powodzenia :)
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...