Tematy związane z powoływaniem kuratorów społecznych, aplikacją kuratorską, egzaminem, odbywaniem praktyk studenckich, pisaniem prac dyplomowych itd. Ogólnie: pytania i odpowiedzi, które zainteresują kandydatów do zawodu i pełnienia funkcji kuratora, studentów, uczniów, aplikantów ...
Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch
autor: Meggy » 22 kwie 2008, 21:44
Witam serdecznie,
jestem pracownikiem administracyjnym Sądu Okręgowego i chciałabym zgłosić swoją kandydaturę na kuratora społecznego. Po odbyciu rozmowy telefonicznej z kierownikiem zespołu kuratorskiej służby sądowej na temat możliwości pełnienia funkcji kuratora społecznego okazało się, że pracownicy sądu nie mają szans na pełnienie wspomnianej powyżej funkcji z uwagi na pismo Ministra Sprawiedliwości z września ubiegłego roku. Jak sądzicie czy faktycznie zgłoszenie mojej kandydatury jest bezcelowe?
Czekam na wasze opinie.
Pozdrawiam

-
Meggy
-
- Podziękował : 0 raz
- Otrzymał podziękowań: 0 raz
autor: kgb14 » 22 kwie 2008, 21:59
Witam.
Prosze porozmawiać może osobiście .
Pozdrawiam .
,,Oponiarz''
,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''

-

kgb14
- k.zawodowy

-
- Podziękował : 119 razy
- Otrzymał podziękowań: 135 razy
-
autor: Meggy » 22 kwie 2008, 22:26
kgb14 pisze:Witam.
Prosze porozmawiać może osobiście .
Pozdrawiam .
Witam ponownie,
Chętnie porozmawiałabym osobiście, aczkolwiek zanim udam sie na spotkanie wolałabym upewnić się czy faktycznie ktoś z użytkowników forum kojarzy opisane powyżej pismo MS. Pani kierownik niestety nie była zbyt precyzyjna w swojej wypowiedzi powołując się na pismo MS z września ubiegłego roku i ton prowadzonej rozmowy jednoznacznie wskazywał, że pracownicy sądu nie są mile widziani w charakterze kuratorów społecznych.
Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź

.
Pzdr.
-
Meggy
-
autor: ksb » 22 kwie 2008, 22:31
Jest na forum taki wątek. Chyba "lustracja kumoterstwa w kurateli" lub coś w tym rodzaju. Tam znajduje się odpowiedź na te pytania.
-
ksb
- k.zawodowy

-
- Podziękował : 88 razy
- Otrzymał podziękowań: 46 razy
autor: Meggy » 22 kwie 2008, 22:51
ksb pisze:Jest na forum taki wątek. Chyba "lustracja kumoterstwa w kurateli" lub coś w tym rodzaju. Tam znajduje się odpowiedź na te pytania.
Dziękuję za wskazówkę. Faktycznie temat został wyczerpująco opisany we wcześniejszym wątku.
Pozdrawiam serdecznie

-
Meggy
-
autor: kriza » 25 kwie 2008, 13:42
Witam,znam osoby które te dwie funkcje łączą z powodzeniem.Może i w Twoim przypadku się uda:)
-
kriza
-
autor: Meggy » 25 kwie 2008, 17:03
kriza pisze:Witam,znam osoby które te dwie funkcje łączą z powodzeniem.Może i w Twoim przypadku się uda:)
Witaj,
dziękuję za odpowiedź. Dokumenty złożę w przyszłym tygodniu do SR, a jak nie uda mi się w charakterze kuratora społecznego to spróbuję za rok zgłosić swoją kandydaturę na kuratora zawodowego (w 2009r. skończę resocjalizację).
Broni tak łatwo nie składam i będę próbować do skutku.
Dziękuję serdecznie wszystkim użytkownikom, którzy odpowiedzieli na mój topic.
Pozdrawiam,
M.
-
Meggy
-
Wróć do Chcę zostać kuratorem, jestem studentem, potrzebuję pomocy ...