zwolnienie od dozoru przy warunkowym umorzeniu

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

zwolnienie od dozoru przy warunkowym umorzeniu

Postautor: kwasi-młodo » 23 cze 2006, 11:16

Witam serdecznie Koleżanki i Kolegów, jestem tu świeży jak noofka sałata z Holandii, lekko zagubiony i zawstydzony. Użyłem wedle prawideł magicznego "szukaj", lecz nie znalazłem postu oraz odpowiedzi w temacie, który mnie dręczy i spać nie pozwala. Pytanko dla Dorosłych. Czy jest możliwe zwolnienie doroślaka od dozoru kuratora w dalszym okresie próby, lecz przy warunkowym umorzeniu? Jeśli tak to jaka podstawa prawna, względnie orzecznictwo SN ? Z zawieszonymi no problem - 74 par 2 kk. Help me, please ! Sąd się piekli i nic nie wie. Pzdr Kwasi - młodo[/b]
kwasi-młodo

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: Zet » 23 cze 2006, 16:40

art 67 par 4 kk , który mówi, że do warunkowego umorzenia stosuje się odpowiednio przepis art 74 kk( ten zaś w par. 2 zakłada w okresie próby możliwość oddania pod dozór lub zwolnienia od dozoru).
Witam na forum.
Zet
Awatar użytkownika
Zet
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 5 razy

Postautor: kwasi-młodo » 26 cze 2006, 22:26

Dzięki, dzięki. Sąd się dziś dopytywał, co ma zrobić z moim wnioskiem i rzuciłem dyletantowi w twarz ten oto przepis kk. Zet ! Wiekie spasiba. Potwierdziłeś me dochodzenie na podstawie kk i załatwiliśmy facia. Pewnie go na wykładach z warunkowego umorzenia nie było :)
kwasi-młodo

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi