Czy jest szansa na wykonywanie zawodu kuratora sadowego

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Czy jest szansa na wykonywanie zawodu kuratora sadowego

Postautor: Grafi » 09 maja 2006, 17:20

Dzień dobry

zwracam się z nastepujacym pytaniem czy po zatraciu skazania za przestepstwo umyslene bede mógł wykonywac zawód zaufania publicznego jakim niewątpliwie jest kurator jest to dla mnie bardzo ważne z tego wzgledu że studiuje pedagogikę resocjalizacyjna i nie wiem co dalej robić po studiach za odpowiedź z góry dziękuj.
Grafi

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Tak

Postautor: Lord Jim » 09 maja 2006, 18:33

Będziesz mógł zostać, bo będziesz osobą niekaraną. Ale jest ale. Kiedyś w sądach funkcjonowała ankieta dla nowo przyjmowanych kuratorów (wtedy to jeszcze nie byli aplikanci). Pamiętam, że w tej ankiecie pisało sie czy było sie kiedykolwiek karany sądownie, a nawet więcej, czy ktoś z rodziny nie był. Więc formalnie tak, ale nie wiem, jaką ankiete dostaniesz do wypełnienia przy starcie na aplikacje. Poza tym jest projekt, żeby apliknacji byli opiniowani przez policje, a wtedy może sie okazać, że wyrok, nawet zatarty, zostanie w takim wywiadzie umieszczony.
A tak już poza wszystki, to cos tak narozrabiał, na tej resocjalizacji, ze az cie skazali.
Pozdrawiam
Lord Jim

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi