czas

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

czas

Postautor: ice » 06 lis 2008, 12:04

Witam.We wrześniu 2005r.miałam samoukaranie za kradzież(30h społecznej pracy),w grudniu 2005r sprawa w sądzie celem"przyklepania" wyroku.Od tamtej pory żadnego pisma z sądu celem odpracowania tych godzin.6.11.2008 telefon z policji celem ustalenia mojego miejsca zamieszkania(inne niż adres stałego zameldowania).Szuka mnie kurator sądowy.Od 5lat nie zmieniałam miejsca zamieszkania,przed i po tym wydarzeniu nie miałam styczności z policją,a teraz kurator.Moje pytanie brzmi:czy kurator po takim czasie może mnie szukać?Od września 2005 do października2008 zero reakcji a teraz nagle przypomnieli sobie o mnie?Czy nie za dużo czasu upłynęło?I czy w związku z godzinami które miałam odpracować(a nikt sie ze mną nie kontaktował)mogę je ewentualnie zamienić na karę pieniężną?I czy kara ta jest jeszcze aktualna?Pozdrawiam.
ice

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: czas

Postautor: Bosman » 06 lis 2008, 12:15

ice pisze:Witam.We wrześniu 2005r.miałam samoukaranie za kradzież(30h społecznej pracy),w grudniu 2005r sprawa w sądzie celem"przyklepania" wyroku.Od tamtej pory żadnego pisma z sądu celem odpracowania tych godzin.6.11.2008 telefon z policji celem ustalenia mojego miejsca zamieszkania(inne niż adres stałego zameldowania).Szuka mnie kurator sądowy.Od 5lat nie zmieniałam miejsca zamieszkania,przed i po tym wydarzeniu nie miałam styczności z policją,a teraz kurator.Moje pytanie brzmi:czy kurator po takim czasie może mnie szukać?Od września 2005 do października2008 zero reakcji a teraz nagle przypomnieli sobie o mnie?Czy nie za dużo czasu upłynęło?I czy w związku z godzinami które miałam odpracować(a nikt sie ze mną nie kontaktował)mogę je ewentualnie zamienić na karę pieniężną?I czy kara ta jest jeszcze aktualna?Pozdrawiam.

Odpowiedzi na powyższe pytania, w tej konkretnej sprawie, znajdzie Pan/Pani w Sądzie (w rozmowie z kuratorem prowadzącym postępowanie wykonawcze i/lub ewentualnie w rozmowie z pracownikiem sekretariatu Wydziału Wykonywania Orzeczeń) a nie w internecie.
Powodzenia.
ps. internet jest bytem wirtualnym, a wyroki zapadają w rzeczywistym świecie.
Bosman
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi