Przeniesienie w czasie odbywania aplikacji

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Przeniesienie w czasie odbywania aplikacji

Postautor: izabelka_80 » 19 kwie 2006, 20:55

Witam!
Czy istnieje mozliwość przeniesienia aplikanta kuratorskiego z wydziału rodzinnego do karnego w ramach tego samego SR. Jesli tak to proszę o podstawe prawną.
pozdrawiam
I.
izabelka_80

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: BartK » 19 kwie 2006, 22:50

Nie wiem tylko jaki miałby być cel takich przenosin :shock: aplikacja powinna odbywać się w obu tych pionach, ale to są takie oczywiste rzeczy, że tak sobie myślę skąd się urwałaś :roll:
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: omba » 20 kwie 2006, 16:18

Ty , śliczny , znowu masz pytania ? ty masz pomóc izabeli 80 a nie się znowu wymądrzać .Coś kobiet nie lubisz. Celów przeniesienia mogę podać kilka ale nie o to chodzi. Droga izabelko 80 przeczytaj Art.75.1 ,2 i 4. naszej ustawy. Ważne by były określone cele aplikacji. Skad się urwał ten śliczny z obrazka to już wiemy! Myślenie nie jest jego silną stroną.
omba

Postautor: BartK » 20 kwie 2006, 16:51

Do użytkownika "omba": przyczytałem Twoje 6 postów i co widzę? 3 z nich, czyli połowa, to nic innego jak uwagi pod moim adresem :shock: Szkoda, że badania okresowe kuratorów nie zawierają także opinii psychologa :(
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: Adam » 20 kwie 2006, 21:18

Trudno tu mówić o jakimkolwiek przeniesieniu, bo aplikacja ma na celu zapoznanie się zarówno z pionem rodzinnym jak i karnym, więc aplikant powinien odbywać aplikację zarówno w jednym jak i w drugim pionie. W moim przypadku byłem pół roku w jednym, a następne pół w drugim pionie.
Adam
k.zawodowy
k.zawodowy

Postautor: omba » 20 kwie 2006, 21:36

¦liczny ! nie pasują mi twoje posty ( a masz ich 314 ! siK! )cześć jest nie na miejscu. Starasz się ośmieszyć ,,młodych" czy też przyszłych aplikantów. daj im szansę. Nie jesteś wyrocznią w kurateli . dla mnie autorytet na forum to ..kesey ,.. jurek i paru innych ale nie ty . masz zachowania i reakcje jak mój KO. nie będe z tobą konferować .Przecież ty do statystyki wpisujesz ,,notatki urzędowe". Nie będzie więcej postów do ślicznego. Pozdrawiam kuratorów społecznych i psychologów.
omba

Postautor: mamut » 20 kwie 2006, 23:44

izabelko 80,czemu już chadzasz na skróty?Przeczytaj ustawę o kurateli po prostu,warto a nawet należy ją znać.
Awatar użytkownika
mamut
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi