co mam zrobić ?

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

co mam zrobić ?

Postautor: margeritka » 31 maja 2009, 20:48

Moja córka ma kuratora zawodowego do 21 roku życia (teraz ma 19 lat).Nie dawno próbowała zdawać maturę.Kontakt z kuratorem zawodowym jest bardzo rzadki-ostatnio Pani kurator była u nas ok. końca września 2008.Od tej pory nawet nie było kontaktu telefonicznego.Z córką mam problemy przede wszystkim często spożywa alkohol ,potrafi wyjść z domu ok północy i wrócić nad ranem pod "wpływem".W dodatku jest do mnie wulgarna.Uważa ,że gdy jest pełnoletnia może robić wszystko i nie liczyć się z nikim.Moje pytanie :jak często kurator zawodowy powinien odwiedzać podopieczną ?Czy może wydać nakaz wizyty u psychologa bądz w poradni uzależnień?Owszem mogę złożyć skargę na kuratora ale nie chcę pogarszać swojej sytuacji.W wyroku który zapadł kilka lat temu jest napisane ,że kurator powinien być raz na miesiąc-wtedy był jeszcze kurator społeczny.
Co mogę zrobić ,żeby kurator mi pomógł ratować córkę przed alkoholizmem,przed zmarnowaniem sobie życia.Towarzystwo córki to ludzie "rozrywkowi"-piwo ,wóda i dyskoteka.Ona problemu nie widzi.
margeritka

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi