nakaz aresztowania na wniosek kuratora

Zadaj pytanie kuratorowi dla dorosłych.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

nakaz aresztowania na wniosek kuratora

Postautor: ja24 » 14 paź 2008, 11:25

zwracam sie z prosba do kuratora.co grozi mojemu chlopakowi,jesli dostal wezwanie do sadu na rozprawe o jego aresztowanie na wniosek kuratora????powodem wniosku kuratora byl brak kontaktu z moim chlopakiem okolo pol roku.dodam,ze kurator nie wyslal zadnego ostrzezenia na adres stalego zameldowania,posiadal rowniez nowy numer tel mojego chlopaka oraz jego mail,jednak teraz twierdzi,ze nie mial do niego zadnego kontaktu(dodam,ze na adres stalego zameldowania rowniez nie kontaktowal sie) i teraz moje pytanie:CO MOZE ZROBIC SAD?termin rosprawy jest juz znany,CZY GROZI MU ODWIESZENIE KARY W ZAWIESZNIU?
oczywiscie nie popelnil zadnego wykroczenia na okresie próby,swietnie sobie radzi,niestety nie kontaktowal sie przez ostatni okres z kuratorem,a kurator z nim.
ja24

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: raskolnikow » 14 paź 2008, 12:17

zapytaj w Sądzie, a najlepiej niech Twój narzeczony zadba o swoje sprawy.
raskolnikow

Postautor: Bosman » 14 paź 2008, 12:31

raskolnikow pisze:zapytaj w Sądzie, a najlepiej niech Twój narzeczony zadba o swoje sprawy.

Raskolnikow,
W pełnej rozciągłości zgadzam się z Twoją odpowiedzią na zasygnalizowaną powyżej sytuację.
"Odpowiedzi należy szukać u źródła" - do znudzenia powtarzam to skazanym i innym osobom (zainteresowanym).
Bosman
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postautor: kgb14 » 14 paź 2008, 22:09

ja24 - Twój chłopak ma się stawić na posiedzenie sądu - najgorszą rzeczą jaką by teraz zrobił byłoby nie stawienie się na posiedzenie .
Sąd zasadniczo moze zrobić wszystko ;-)
No i koledzy mają rację - Twój chłopak powinien ,,biegać'' za kuratorem nie kurator za nim :wink: .
No i troszkę nie chce mi się wierzyć , ze nie było żadnego wezwania do stawiennictwa do kuratora - jeśli kurator posiadał aktualny adres- a może chłopak nie odbierał korespondencji to też mogłobyć przyczyną postawienia wniosku nie o aresztowanie :lol:
ale o wykonanie wrunkowo zawieszonej kary z uwagi na uchylanie się od dozoru .
Mam nadzieję , ze nieco rozjaśniłem sprawę .
Pozdrawiam .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 119 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Postautor: ja24 » 14 paź 2008, 22:50

dzieki wielkie:)zawsze to cos. a co do pisma od kuratora to na pewno nie bylo zadnego ostrzezenia...no nic,okaze sie wszystko juz niebawem.
ja24
ja24

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi