Już wiele razy pisałem aby unikać doradzania osobom skazanym jak „wykiwać kuratora lub sąd”

myślę że w tym temacie wystarczyło napisać Pani Małgorzacie29 w jakim celu sąd wzywa ją na posiedzenie i koniec. Nie mam tu na myśli wypowiedzi labla gdyż z jego wszystkich postów wynika że nie jest kuratorem i miał pełne prawo przedstawić swój punkt widzenia w temacie Pani Małgorzaty29. Prawo jest prawem i należy umieć je czytać a zwłaszcza interpretować na „czuja” to ponoć chłop w szpitalu umarł – hmm

a może na oko

. Sprawa jest prosta - jakbyście nie podejmowali dyskusji Bartłomiej nie musiałby obcinać wypowiedzi labla, mało - Bartłomiej musiał zastanawiać się pewnie sporo czasu czy zarzuty labla mają uzasadnioną podstawę czy nie.
Pani Małgorzato29 tak jak napisał labla ma Pani zarys swojej sytuacji i wybór należy do Pani.
ps. Bartłomiej ! po 19 września jeżeli postanowienie się nie uprawomocni postępowanie zostanie umorzone !!!
ps. labla art. 178 § 2 kkw jest art. do stosowania dla sądu na podstawie tego art. w postępowaniu o zarządzenie wykonania kary pozbawienia wolności na podstawie art. 75 § 1 kk sąd nie musi wysłuchiwać skazanego, czyli nie musi go wzywać, co nie znaczy, że jeżeli sąd uzna, że obecność skazanego jego zdaniem jest konieczna nie może go wezwać. A w takiej sytuacji jeżeli sąd wzywa to skazany jest zobowiązany do stawiennictwa i nie może powoływać się na art. 178 § 2 kkw że w tej sprawie sąd nie musi go wysłuchiwać. Wynikiem takiego nieusprawiedliwionego niestawiennictwa może oczywiście być wydanie zarządzenia o przymusowym doprowadzeniu skazanego na posiedzenie przez policje. Pamiętaj również że sąd nie jest ślepy i nie jest tak, że nie wie co w trawie piszczy. Zamiast wysyłać postanowienie pocztą może zobowiązać policję lub jakiegoś gońca aby postanowienie to skazanej doręczyli nawet jeszcze w dniu posiedzenia - wcale nie musi wysyłać go pocztą. Skazana ma dwoje dzieci więc nie ucieknie do lasu. Po wpłynięciu zażalenia również przez kuriera przesyła akta do sądu odwoławczego, sąd odwoławczy uznaje że obecność skazanej nie jest konieczna i jeszcze tego samego dnia jak wpłynęły akta przyklepuje sprawę. hmm Twoja teoria labla zaczyna się lekko chwiać. Myślę, że też nie jesteś doskonały w znajomości prawa tak jak i kuratorzy zawodowi bo nikt nie jest doskonały więc proponuje zawieszenie broni i darowanie sobie podważanie czyjejkolwiek kompetencji na tym forum.