MOW-jak długo?

Tematy związane z funkcjonowaniem kuratorskiej służby sądowej w pionie rodzinnym.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

MOW-jak dŁugo?

Postautor: Paolo » 04 kwie 2006, 20:11

Witam,
Powiedzcie mi proszę, jeżeli macie takie doświadczenie - jak długo czekacie na wytypowanie MOW lub MOS? Warszawa - od roku do półtora. Jest to ważne dla mnie gdyż nie wiem czy z tym walczyć czy jest to "normalne" dla calej Polski. Dziękuję z góry. Pozdrawiam.
Paolo

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: kur@tork@ » 04 kwie 2006, 20:58

Kiedyś bardzo się przejmowalam tym problem ale od kiedy u kurtaorow są tylko akta z nadzorem a wprzypadku placówki sąd uchyla nadzór to tak napawdę mnie juz ta sprawa nie interesuje. Oczywiscie ciagle dowiaduję się od jego kolegów od nauczycieli że jest tu w mieście, dlaczgo go nie zabraliscie itp - dwa trzy latat temu czekało się czasami rok a teraz wydaje mi się że jest to sprawniej. Zawsze jak mam jakieś informacje o danym nieletnim to robie zapisek urzędowy i przekazuję sądowi, czasami pisze wniosek o nadzór tymczasowy.

Może trzeba podpowiedzieć sędziemu rodzinnmu żeby po naglił, przygotować mu pismo, zatelefonować do tego centralnego urzędu kierującego?
kur@tork@

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postautor: mamut » 05 kwie 2006, 1:39

Ponaglanie i telefonowanie nie na wiele się zda,jeśli do ośrodka kierowania napływają dokumenty z całego kraju.Niewątpliwie kierowanie odbywło się sprawniej,gdy robiły to lokalne ośrodki.
Awatar użytkownika
mamut
k.zawodowy
k.zawodowy

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Wróć do Kuratorzy rodzinni