Poproszę o wskazówki...

Sprawy związane z funkcjonowaniem strony i forum dyskusyjnego.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Poproszę o wskazówki...

Postautor: Orange » 02 mar 2010, 22:41

Proszę o podpowiedź co mam zrobić, żeby zacytować część lub całość wypowiedziedzi przedmówcy. Klikam na "cytuj" i wychodzi coś połamanego, kursywka angielska, czy sama nie wiem co.

Kiedy Wy cytujecie, to jest taki ładny wytłuszczony druczek i biała ramka...

Wiem, że jestem upierdliwa, ale tez bym tak chciała umieć :P
Awatar użytkownika
Orange
k.zawodowy
k.zawodowy
 
Posty: 1205
Rejestracja: 26 paź 2009, 22:52
Podziękował : 57 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Postautor: kesey » 03 mar 2010, 1:30

Orange u mnie problem nie występuje. Po zalogowaniu się i kliknięciu na "cytuj" w poście przedmówcy cała wypowiedź powinna wyświetlić Ci się w formie [quote="Orange" lub nick innego użytkownika] tekst [/quote]. Z tak wyedytowanego tekstu wybierasz interesujący Cię fragment i piszesz post.

Jeśli nie działa, spróbuj na piechotę korzystając z funkcji szybkiej odpowiedzi i zrób tak:

1. Skopiuj fragment wypowiedzi, którą chcesz zacytować.

2. Napisz kod [quote="..." w miejscu oznaczonym cudzysłowami wpisując nick użytkownika, którego cytujesz].

3. Następnie wklej fragment wypowiedzi.

4. Po wklejeniu na końcu napisz [/quote]

5. Podziel się informacją czy zadziałało :D.

Pozdrawiam
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP
 
Posty: 1735
Rejestracja: 25 kwie 2005, 23:51
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: kgb14 » 03 mar 2010, 18:19

kesey w tym miejscu dodałbym do każdego postu możliwość cytowania selektywnego - bo to co opisujesz jest nieco żmudne - a dodanie tej ikony nie powinno być trudne - chyba , ze jest to możliwe tylko z pozycji właściciela forum i bazy :drap:
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy
 
Posty: 2622
Rejestracja: 30 paź 2007, 23:23
Lokalizacja: Opole
Podziękował : 97 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Postautor: Orange » 03 mar 2010, 21:55

---------- 18:04 03.03.2010 ----------

Dziekuję za odpowiedź. Pozolicie, że poćwiczę na Was, tzn. Waszych postach.
Zrobię to jednak później, bo mam moc pracy:)

---------- 20:49 ----------

kesey pisze:Orange u mnie problem nie występuje. Po zalogowaniu się i kliknięciu na "cytuj" w poście przedmówcy cała wypowiedź powinna wyświetlić Ci się w formie
Orange" lub nick innego użytkownika] tekst [/quote]. Z tak wyedytowanego tekstu wybierasz interesujący Cię fragment i piszesz post.

Æwiczę :lol:

[size=75]---------- 20:51 ----------[/size]

[quote="kesey pisze:
5. Podziel się informacją czy zadziałało :D.

Pozdrawiam


No działa :lol:

Cieszę sie jak dziecko :D

Za 20 lat, to może ja zostane informatykiem jakim, albo może MODEM :wink:

---------- 20:55 ----------

kgb14 pisze:kesey w tym miejscu dodałbym do każdego postu możliwość cytowania selektywnego - bo to co opisujesz jest nieco żmudne - a dodanie tej ikony nie powinno być trudne - chyba , ze jest to możliwe tylko z pozycji właściciela forum i bazy :drap:


kgb14, Ty chyba troszkę złośliwy byłeś :lol: , jak myślałeś, że ja to co wyżej zrozumię, nie mówiąc, że pojmę.

Bardzo dziękuję za pomoc. Nie obiecuję, że przestanę już zamęczać dobre duszki o pomoc :P
Awatar użytkownika
Orange
k.zawodowy
k.zawodowy
 
Posty: 1205
Rejestracja: 26 paź 2009, 22:52
Podziękował : 57 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Postautor: kesey » 05 mar 2010, 0:05

Orange- potrafisz się pięknie cieszyć. Wzruszyłaś mnie :D
Nigdy nie dyskutuj z idiotą- najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
kesey
VIP
VIP
 
Posty: 1735
Rejestracja: 25 kwie 2005, 23:51
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Postautor: Orange » 05 mar 2010, 21:45

---------- 20:44 05.03.2010 ----------

Mam jeszcze jedno pytanko, chyba, że macie już :/

Odświeżam swój profil i wpisałam "podpis", działa on jednak nie we wszystkich moich postach - pojawia się i znika (ha, ha, ha).

Czy ten "podpis" to jest to coś pod czarną, poziomą kreseczką, co masz Ty kesey`u. Dużo osób ma właśnie to coś...I Aurelius, i kgb14

Jeśli tak, to czemu mój pojawia się i znika :?:

Pytanie do kgb14 - czy podpis w kolorach i kursywką można tylko z pozycji właściciela forum i bazy :lol:

---------- 20:45 ----------

No tu sie podpis pojawił!
Hura! Ale czemu nie wszędzie:(
panta rhei
Awatar użytkownika
Orange
k.zawodowy
k.zawodowy
 
Posty: 1205
Rejestracja: 26 paź 2009, 22:52
Podziękował : 57 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Postautor: kgb14 » 05 mar 2010, 22:33

Orange- czemu nie wszędzie to nie wiem.

Podpis w kolorach i z kursywą to tak jak piszesz posta - że możesz zaznaczyć kursywe lub kolor.
To co ja mam to jest specjalny baner - wymaga specjalnego utworzonego kodu -- kesey ma chyba zdjęcie - co znowu jeszcze inaczej się dodaje .
no i to wszystko co pisze nie wymaga bycia ,,adminem'' lub właścicielem forum .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy
 
Posty: 2622
Rejestracja: 30 paź 2007, 23:23
Lokalizacja: Opole
Podziękował : 97 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Postautor: Aurelius » 05 mar 2010, 22:52

Orange, kwestia podpisu pod swoimi postami jest określana w indywidualnym profilu każdego użytkowanika forum. Po zalogowaniu się, po prostu wchodzisz w zakładkę profil i daleJ nanosisz tekst w pozycji PODPIS. Taki podpis jest automatycznie dodawany przy każdej Twojej wypowiedzi na forum. Dodatkowo jeśli używasz opcji - ODPOWIED¬ - to masz zakładkę podpis, którą jeśli odhaczysz (wyczyścisz), to podpis się nie pojawi. W automacie jest ta opcja zawsze zaznaczona. Aby ją edytowac pod kątem kursywy, pogrubienia, czy rozmiaru musisz użyć odpowiedniego kodu html.
Nasze życie publiczne i społeczne będzie przecież takie jakim go uczynimy. Nikt nie zrobi tego za nas, ale i nikt nie powinien tego robić bez nas. (...) Tylko oportuniści i ludzie leniwi sądzą, że jest inaczej, wizjonerzy i liderzy z prawdziwego zdarzenia stawiają sobie zadania i z uporem godnym słusznej sprawy dążą do ich zrealizowania.
prof. Zbigniew Lasocik

______________
Obrazek
Awatar użytkownika
Aurelius
VIP
VIP
 
Posty: 2836
Rejestracja: 17 sty 2006, 0:09
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 231 razy
Otrzymał podziękowań: 277 razy

Postautor: BartK » 05 mar 2010, 23:16

Dodam jeszcze, iż podstawowe kody html można znaleźć przy okazji pisania postów na forum. Możesz Orange tam sobie stworzyć kolorowy podpisik kursywą i nawet pogrubieniem, a następnie wkleić jako podpis w zakładce PROFIL.
Awatar użytkownika
BartK
VIP
VIP
 
Posty: 1242
Rejestracja: 25 kwie 2005, 23:07
Lokalizacja: Szczecin-Centrum
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Postautor: Orange » 06 mar 2010, 0:38

---------- 23:37 05.03.2010 ----------

Bardzo serdecznie dziekuję za Wasze odpowiedzi :D

Przy okazji poznaję dużo słów, rozumiem prawie wszystko :wink:

Dalej ćwiczę, ale jak się już tak wytrenuję, to baner-skaner, html kod w płot, zakładka - armatka...

---------- 23:38 ----------

Kursywka jest, ale pomarańcz zczerniał:(
panta rhei
Awatar użytkownika
Orange
k.zawodowy
k.zawodowy
 
Posty: 1205
Rejestracja: 26 paź 2009, 22:52
Podziękował : 57 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Postautor: kgb14 » 06 mar 2010, 8:44

bo to wymaga dwóch kodów , chyba najpierw kursywa a potem kolor .
,,Oponiarz''

,,One To-Day is Worth
Two To-Morrows''
Obrazek
Awatar użytkownika
kgb14
k.zawodowy
k.zawodowy
 
Posty: 2622
Rejestracja: 30 paź 2007, 23:23
Lokalizacja: Opole
Podziękował : 97 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Postautor: eipiem » 06 mar 2010, 9:30

Orange jak to opanujesz to Kqb zdradzi Ci jak zrobić czary=mary z banerkiem :))
eipiem
k.zawodowy
k.zawodowy
 
Posty: 566
Rejestracja: 27 kwie 2005, 7:33
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Postautor: Orange » 06 mar 2010, 10:47

Eipiem - póki co, nie mam nacisku na banerka :wink:


Zachęcam Ciebie do "uzupełnienia" profilu:)

Jeszcze raz dziekuję Wszystkim, którzy wykazali świętą cierpliwość do mnie :D
panta rhei
Awatar użytkownika
Orange
k.zawodowy
k.zawodowy
 
Posty: 1205
Rejestracja: 26 paź 2009, 22:52
Podziękował : 57 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Postautor: eipiem » 06 mar 2010, 10:48

sorry,ja niestety nie mam nacisku w tej kwestii od b.dawna :)
eipiem
k.zawodowy
k.zawodowy
 
Posty: 566
Rejestracja: 27 kwie 2005, 7:33
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Postautor: Orange » 06 mar 2010, 21:48

---------- 10:25 06.03.2010 ----------

Szkoda, wielka szkoda...
A może chociaż taki malutki obrazeczek:) ?
Może nacisk mogę jakoś zwiększyć;)

----------------------2010.03.06, 13:34----------------------

Trochę pomogłem- kolor miał być chyba właśnie taki :wink:. W kodzie ważna jest symetria- jeśli formatujesz to musi mieć to formę (polecenie np. [b=pogrubienie][i=kursywa] tekst[/i=koniec kursywy][/b=koniec pogrubienia]). To trochę tak jak z wagą- szalki muszą być równomiernie rozłożone :D.

kesey

---------- 20:48 ----------

Uwielbiam pomarańcze, dzięki kesey.
Z pozycji admina i właściciela forum, tak wiele można zdziałać :lol:

Juz mam wszystko, czego potrzebowałam:)
panta rhei
Awatar użytkownika
Orange
k.zawodowy
k.zawodowy
 
Posty: 1205
Rejestracja: 26 paź 2009, 22:52
Podziękował : 57 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Następna

Wróć do Funkcjonowanie forum

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość