K A S A

Tematy związane z funkcjonowaniem kuratorskiej służby sądowej do wykonywania orzeczeń w sprawach karnych

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Postautor: kamino » 12 cze 2005, 12:09

Wypowiem się za okręg poznański, że NIESTETY u nas nie ma żadnej km, czy delegacji. :(
kamino
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

KASA

Postautor: kropka » 12 cze 2005, 15:42

W szczecińskiem jest podobnie, jak u moich przedmówców.Ostatnio dyskutowalismy, czy ten tzw.dodatek terenowy 50% kwoty bazowej jest, czy nie jest opodatkowany(ja domniemywam, że jest).Nie wiem, czy przypominacie sobie "wyjątki" z komentarza do "naszej" ustawy p.K.Gromek, w którym szeroko komentowany jest tenże dodatek.Pamiętam, iż wówczas próbowano nim zastąpić ryczałty za sprawowanie nadzorów (10), potem nagle pojawiły się w "koszyku" wyjazdy w teren na wywiady, które NIE S¡ WLICZANE W OBCI¡¯ENIE -dodatek zastąpił delegacje np.na wioski i sieciówki w mieście, a w ub.roku musieliśmy przejąć obowiązkowo kolejnych 10 nadzorów. I wszystko za 884,70 brutto(?).
Szerokiej drogi kuratorzy obu pionów...
Wybaczcie, zę włamałam się moim dorosłym kolegom :D :D
Pozdrawiam gorąco
Kropka
Ps.Czasem tak dobrze jest posłuchać,co mamy do powiedzenia,bo w końcu na jednym wózku...
Awatar użytkownika
kropka
k.zawodowy
k.zawodowy

Podziękował : 635 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy

Poprzednia

Wróć do Kuratorzy dla dorosłych