Jak podwyższyć alimenty??

Zadaj pytanie kuratorowi rodzinnemu.

Moderatorzy: Ultima, BBG, Sasquatch

Jak podwyższyć alimenty??

Postautor: DylanOwen » 22 sie 2020, 9:44

Witam.
Mam siedmioletniego syna,który ja wiadomo w tym wieku rozpoczął edukacje w pierwszej klasie.
Mam zasądzone alimenty w kwocie 350,-zł/miesięcznie,które otrzymuję z Funduszu ponieważ ojciec nigdy nie kwapił się do łożenia na dziecko.
Ostatnie postanowienie Sądu zapadło w lipcu 2007 roku a wniosek o podwyższenie złożyłam w marcu tego roku.Jedna sprawa już się odbyła lecz została odroczona do lutego 2011 roku.Nadmieniam,że ojciec mojego dziecka w żaden sposób nie interesuje się Dawidem(chociaż ja bardzo tego chciałam)i całą opiekę ja mu zapewniam.Nie otrzymuję żadnej pomocy w wychowaniu syna od ojca lecz pomaga mi mój obecny mąż.Mamy wspólnie dwoje dzieci a mąż ma syna z poprzedniego małżeństwa,na którego łoży alimenty 450,- miesięcznie.
Utrzymujemy się z męża zarobków(1.700zł.plus zasiłek rodzinny na dzieci w wysokości 308zł).Mój były(obecnie w zakładzie karnym)nie ma innych osób na utrzymaniu i ma dochody w ZK.
Moje pytanie brzmi:Na jakie argumenty mam się powołać,aby uzyskać przychylność Sądu?
DylanOwen

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Jak podwyższyć alimenty??

Postautor: elwishseven » 03 sty 2021, 21:18

Wypełnij formularze sądowe. ...
Poproś o przejrzenie swoich formularzy. ...
Zrób co najmniej 2 kopie wszystkich formularzy. ...
Wypełnij formularze u sekretarza sądu. ...
Uzyskaj datę rozprawy. ...
Podaj swoje dokumenty drugiemu rodzicowi (i LCSA, jeśli jest zaangażowany) ...
Złóż dowód doręczenia. ...
Idź na rozprawę sądową. shareit get-vidmateapk.com
elwishseven

Postautor: krismixon » 07 paź 2021, 9:59

Bardzo mi pomogłeś
krismixon

Postautor: bimavid » 01 wrz 2022, 17:08

Każdy rodzic (lub opiekun) może poprosić lokalną agencję alimentacyjną o zmianę. Aby poprosić o modyfikację, musisz mieć otwartą sprawę (sprawa może zostać otwarta w dowolnym momencie) Twoje nakaz alimentacyjny może wzrosnąć lub zmniejszyć w zależności od zebranych informacji (nakaz może nie być zgodny z oczekiwaniami)
bimavid

Postautor: bimavid » 05 wrz 2022, 8:07

miesięczna wysokość świadczenia rodzinnego wynosi: 95 zł (20 EUR) na dziecko w wieku do 5 lat; 124 zł (27 euro) na dziecko w wieku od 5 do 18 lat; 135 zł (29 euro) dla dziecka w wieku od 18 do 24 lat. vidmate.app saveinsta
bimavid

Wróć do Zadaj pytanie kuratorowi